petek, september 23, 2005

Novice na skupinski način

CommonTimes je spletna stran, ki poskuša združiti koncept de.licio.us z novicami. V osnovi ustvariš svoj profil, si na orodno vrstico namestiš gumb in si označuješ dnevne novice, za katere se ti zdi, da bi bile zanimive tudi za druge bralce. Podobno kot pri de.licio.us lahko posameznim člankom prilepiš oznake, ki naj bi bile koristne drugim bralcem. Na naslovni strani si lahko tudi ogledaš najbolj pogosto uporabljene oznake.

Stvar pa je zanimiva tudi z drugega vidika. Lahko se namreč naročiš na RSS feede posameznih rubrik (tehnologija, politika, zabava, ...) ali pa celo na RSS feede glede na posamezne oznake (Lost, Microsoft, blogi). Zanimiv eksperiment bi bil narediti skupino uporabnikov (uporabniki se namreč lahko združujejo v skupine) Slovenije in potem slovenske članke označevati z oznako "slovenija".

Ideja mi je všeč predvsem iz tega razloga, ker de.licio.us nerad uporabljam za shranjevanje člankov, ker so preveč bežni, svojo stran pa bi raje imel za bolj trajne stvari. Poleg tega lahko v skupnosti oblikuješ zanimive novice in pomagaš ločevati slabe članke od dobrih. Če koga slučajno zanima, je moja stran s članki na linku.

Ni komentarjev: