sreda, september 21, 2005

Nekaj zanimivosti

Za vse, ki iščete alternativne spletne brskalnike in mogoče ne marate Firefoxa (čeprav ne razumem, zakaj ne), imam dobro novico. Opera je sedaj na voljo brezplačno in brez oglasov. V preteklosti si moral namreč plačati ali pa ti je brskalnik prikazoval oglase. Tega je sedaj konec in lahko uživate v vrhunskem in varnem brskalniku.

Mimogrede, še vedno nadaljujem s preizkušanjem Firefoxa 1.5 in do sedaj lahko potrdim, da je brskalnik izredno stabilen, saj se mi ni sesul še niti enkrat. Prižganega imam po 24 ur na dan, uporabljam pa ga pri vsakodnevnem brskanju. Kljub poročilom, da večina razširitev ne deluje sem do sedaj uspešno namestil razširitev SessionSaver in Bloglines. Res pa je, da Googlova orodna vrstica za Firefox na najnovejši različici ne deluje.

Za vse, ki ne marate spama, bo mogoče zanimiva naslednja stran z zemljevidi od kje prihaja neželena pošta. Če vas slučajno kakšna reklama o Viagri zelo razburi se sedaj lahko odpeljete v Halmstadt ali pa Napoli in do smrti prebutate prekletega spammerja. Če je kdo za, dam zraven za bencin.

Še ena dobra novica: vrnil se je populicious, spletna stran, kjer si lahko pogledaš najbolj priljubljene strani, shranjene na de.licio.us v zadnjih 24 ali 48 urah. Stran je pred kakšnim tednom izginila, a se je avtor poln elana vrnil in se odločil, da bo stran ohranil. Svaka čast!

Ni komentarjev: