sreda, december 13, 2006

Tretja različica Googlove orodne vrstice

Google ne počiva in stalno razvija svojo orodno vrstico za Firefox. Zanimivo je predvsem to, da vrstice za Firefox in Internet Explorer razvija povsem ločeno, zaradi česar imamo Firefoxovci včasih manj možnosti, včasih pa več.

Nova vrstica pravzaprav ne prinaša nič posebej revolucionarnega. Iz različice za IE so nam dali možnost dodajanja gumbov (za Gmail, Calendar, Video in Finance) ter možnost dodajanja strani med priljubljene (Google bookmarks). Gre za dobrodošle dodatke, ki sem jih kar zavidal uporabnikom IE, čeprav ne dovolj, da bi naredil preskok med brskalnikoma.

Najzanimivejšo novost sem prihranil za konec. Kot vsi veste, je Google predstavil spletno orodje za urejanje besedil in pregledic, imenovano Google Docs & Spreadsheets. Z novo orodno vrstico imate sedaj na voljo možnost, da različne dokumente (.doc, .xls, .rtf) odprete neposredno v tej spletni aplikaciji. Načeloma s tem Google odstrani potrebo po Wordu in Excelu. Zadevo sem preveril in deluje odlično ter bistveno pospeši brskanje med rezultati.

Ima pa možnost nepotrebno pomanjkljivost, saj deluje le pri rezultatih iskanja, ne pa recimo v Gmailu. Res je, da imamo uporabniki Gmaila na voljo možnost odpiranja preglednic v Google Docs, toda to velja le za preglednice ne pa tudi za besedilne dokumente.

Sorodni zapisi:

Dodatek za Google Reader

Ni komentarjev: