nedelja, julij 01, 2007

Google Earth in Google Maps sedaj s slovenskimi cestami

Pozdravljeni, obiskovalci z Googla! Ker vas na to stran pride res veliko, samo nekaj nasvetov. Brez skrbi, besedilo sledi nekaj vrstic kasneje. Za več novic in člankov o Google Earthu, lahko kliknete na to povezavo: google earth. Vsebine o Google Earthu občasno dodajam, zaradi česar se klik definitivno splača. Sedaj pa k članku.

Res je bilo samo vprašanje časa, toda Google je v petek zvečer potihem predstavil novo plast za Google Earth, ki sedaj vsebuje tudi slovenske ceste. V preteklosti je bila namreč Slovenija le siva lisa na evropskem zemeljevidu, vrisane pa so bile samo največje ceste. No, nič več, sedaj so vrisane tudi številne slovenske ceste. Seveda ne vse. Kolikor vidim na prvi pogled, določene zadeve manjkajo, predvsem v manjših krajih (recimo, pri nas, na Vrhniki), kjer so vrisane samo pomembnejše ceste. Po drugi strani pa je Ljubljana videti precej popolna.


Žal manjka tudi iskanje po ulicah, kar nekoliko zmanjša uporabnost novosti.

Nove ceste so se pojavile tudi v Google Maps, ki je neposredna konkurenca storitvi Zemljevid Najdi.si. Res je, da pomanjkanje iskanja zaenkrat pomeni, da je slednja bistveno bolj uporabna, po drugi strani pa korak nakazuje resne namene Googla, ki očitno vključujejo tudi Slovenijo. Najdi.si se bo moral pošteno potruditi s svojo storitvijo zemljevida, če bodo želeli tekmovati z velikanom iz Mountain Viewa.


Tule je še povezava, da boste na Google Maps laže našli Ljubljano.

Sorodne povezave:

Na hitro o par malenkostih iz Googla

Ni komentarjev: