četrtek, julij 12, 2007

Preusmeritev Bloggerjevega vira RSS in nov dodatek

Googlov nakup Feedburnerja je prinesel še eno novost, ki smo je veseli uporabniki Bloggerja. V preteklosti si ob namestitvi Feedburnerjevega dodatka na blog namreč dobil dodaten vir RSS, ki se je štel posebej. V praksi to pomeni, da nikakor nisi mogel vedeti, koliko imaš dejansko bralcev preko vira RSS, saj so morda nekateri uporabljali privzeti Bloggerjev vir, ki ni bil "števen". Sedaj lahko preprosto preusmerite svoj vir na Feedburnerjevega in tako preštejete vse svoje bralce.

Odpravite se na svoj blog in obiščite jeziček Nastavitve ter nato kliknite na Vir spletišča. Nato vpišite Feedburnerjev naslov vira RSS v okence, kot to vidite na sliki spodaj:


Prilagojeno iskanje na blogu

Drugo novost prinaša Blogger v razvoju. Gre za nov dodatek s področja iskanja. Če uporabljate novo orodje za urejanje predloge, lahko izberete nov gradnik, ki omogoča istočasno iskanje po blogu, spletu ter straneh, na katere je povezan vaš blog. V načinu urejanja predloge preprosto dodate gradnik Preišči ta spletnik, ki se vam nato pojavi ob strani bloga. Ko uporabnik vpiše iskano geslo, se na vrhu strani odpre AJAX dodatek, preko katerega lahko pregledujete rezultate s spleta, bloga ali povezanih strani.


Povezani zapisi:

Napredne statistike v Feedburnerju sedaj zastonj
Blogger v razvoju sedaj omogoča ankete
Blogger v razvoju


Ni komentarjev: