sreda, januar 10, 2007

Feedburner sedaj šteje obiskovalce strani

Feedburner, fantastična storitev za objavljanje virov RSS, je razširil svojo ponudbo s statistiko za spletne strani. Feedburner je med najbolj popolnimi storitvami za vire RSS, saj vam omogoča voditi natančno statistiko naročnikov, koliko ljudi je kliknilo na določene povezave in kakšne odjemalce uporabljajo. Poleg tega vam omogoča tudi, da se ljudje na novosti na vašem blogu naročijo preko elektronske pošte.


Sedaj so dodali še statistiko obiska spletne strani. Zadevo vključite s klikom na gumb StandardStats, kjer lahko odkljukate možnost za štetje obiskovalcev strani. Nato izberete vrsto kode, ki jo potrebujete (na voljo so za Blogger, Wordpress, Typepad in druge). Kodo vnesete v svoj blog in če ste vse naredili prav, potem lahko zbirate in pregledujete podatke o svojih obiskovalcih.

image

Statistika je precej standardna, kar pomeni, da spremljate obiskovalce, nalaganja strani, preko katerih povezav so ljudje prišli k vam in kam so odšli, ko so ga zapustili. Osebno se mi zdi največji plus ravno integracija v okolje za spremljanje statistike virov RSS, saj lahko sedaj na hitro pregledate osnovne parametre, če pa se s statistiko ukvarjate bolj resno, pa verjetno tako ali tako uporabljate Google Analytics.

Povezani zapisi:

Feedburner ima nove storitve

Elektronska pošta namesto RSS

Ni komentarjev: