četrtek, oktober 05, 2006

Googlove novosti zadnjih dni in tednov

Google je v zadnjih nekaj dneh predstavil kar par zanimivih novosti. Najprej bi izpostavil prenovljeni Google Reader, ki je sedaj končno postal uporaben. Novi pogledi so mi dovolj simpatični, da dejansko razmišljam, če ni čas, da zamenjam Bloglines. Ko smo že pri Bloglines, tudi oni so uvedli nekaj novosti, ki naredijo mojega ljubega bralca bolj koristnega.

Druga novica so prenovljeni Google Groups. Ne vem, če ste seznanjeni z novičarskimi skupinami, toda to je bil en prvih načinov komunikacije na internetu. Kasneje so sicer novičarske skupine po priljubljenosti upadle, vendar jih je pod svoje okrilje vzel Google in jim vdihnil novo življenje. Še vedno so novičarske skupine pomemben vir informacij in praktično ni področja, ki ga ne bi pokrivale.

Google je danes predstavil tudi nov iskalnik. Ta išče po programski kodi, ki jo lahko programerji uporabite v svojih aplikacijah. Zame, ki ne znam programirati, je stvar seveda nekoliko manj zanimiva.

In še zadnja novost, ki tudi ni več taka novost. Če za nakup v izbranih trgovinah uporabite plačilni sistem Google Checkout, dobite pri nakupu nad 30 USD 10 dolarjev popusta.

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

pa se ena novost je http://searchmash.com/ , ki je tudi googlova novost :)

Unknown pravi ...

Res je. Sem pozabil. Ampak v mojo obrambo, sem bil zadnje tedne tako zaposlen, da res nisem imel časa ne pisati ne preveč pregledovati novosti.

Anonimni pravi ...

ni bila kritika :) ampak samo dodatek na to, kaj se dogaja z googlom.. vsak mesec toliko novosti, da jim clovek tezko sledi..

p.s.: je pa kul prebrat tvoje recenzije novosti na racunalniski sceni!

Anonimni pravi ...

Tudi jaz rad preberem tvoje recenzije. Celo ravnam se po njih. Reader je dejansko postal kul... Pa še sam od sebe je uvozil vse iz Bloglinesa - kul!