torek, oktober 24, 2006

Google Co-Op

Google je predstavil zanimivo novost, ki vsem uporabnikom omogoča, da ustvarijo lasten iskalnik. Ideja ni nova in je bila že uporabljena (vem vsaj za Rollyo), toda glede na to, da za njo stoji Google je stvar nekoliko bolj zanimiva za širše množice. V osnovi gre za to, da iskalniku najprej poveste po katerih straneh naj išče, nato pa dobite statično povezavo na to prilagojeno iskanje.

Za preizkus sem ustvaril iskalnik po slovenskih blogih. Glede na to, da je ura 8 zjutraj, jih prav veliko nisem vključil, ampak tako ali tako imajo vsi uporabniki možnost, da dodajajo nove strani. Če se vam da, lahko kakšnega vključite.

Google Co-Op daje kar nekaj možnosti za prilagoditev iskalnika, vključno z možnostjo, da dodate svojo sličico. Lahko ga dodate na svojo spletno stran ali blog ter tako iskalnik ponudite vsem svojim obiskovalcem.

UPDATE: Robi je carsko šel korak naprej od mene in z iskalnikom pokril bloge iz svoje spletne strani SloBlogi. Svaka čast, zdaj lahko po slovenskih blogih iščete malo bolj resno.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Hvala za novico.

Da se ne boš trudil - Google iskalnik po vseh slovenskih blogih na http://www.sloblogi.net

SloBlogi Google iskalnik

Anonimni pravi ...

zanimiva igracka :)

deluje :evil: