ponedeljek, oktober 23, 2006

Firefox 2.0 je planil na prosto

Zadnje čase sem grozljivo zaposlen in časa za bloganje ni na pretek. Kakorkoli že, teden po predstavitvi Internet Explorerja 7, je Mozilla vrnila udarec in predstavila Firefox 2.0. Stvar se ne razlikuje od RC3 in osebne izkušnje mi kažejo, da je brskalnik izredno zanesljiv in ne kaže nikakršnih znakov nedozorelosti.

Ob nadgradnji se vam lahko zgodi, da vam nekatere razširitve ne bodo več delovale, tako da tisti, ki uporabljate veliko razširitev dobro razmislite o smiselnosti nadgradnje. Če pa želite nov uporabniški vmesnik, preverjanje črkovanja pri pisanju spletnih obrazcev in boljšo podporo za vire RSS, potem je Firefox dobra izbira.

Da pa ne bom čisto enostranski: če vztrajate pri uporabi Internet Explorerja, potem vas prosim, da nadgradite na Internet Explorer 7. Nova različica ima par krasnih stvari, kot so jezički, izboljšana varnost ter podporo za vire RSS. Definitivno boljša izbira kot zastarela šestica. Upam, da bom čez dva meseca pogledal statistike in ugotovil, da ste vsi presedlali na sodobne brskalnike ;).

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

najbolj me veseli to, da delajo vsi plugini :)

ni mi vsec, da se ne da odstraniti GO knofa (oz. ne vem kje), navajen sem tudi X knofka desno za zapiranje tab-ov ... javascript se mi ne sesuva toliko kot pri 1.5.0.7, RAM pa je se vedno problematicen ... pustimo casu cas :)

Anonimni pravi ...

Primerjava:
(http://lorelle.wordpress.com/2006/10/22/firefox-2-versus-internet-explorer-versus-wordpress/)