sreda, januar 07, 2009

Animoto za resnično impresivno razkazovanje fotografij

Ste si kdaj želeli, da bi lahko ustvarili slideshow resnično profesionalnega videza? Konec prejšnjega leta sem z navdušenjem odkril izredno spletno storitev, imenovano Animoto. Gre za končni izdelek skupine tehnologov in video producentov, kar se kaže v izredni dovršenosti končnega izdelka. Omogoča pa vam, da z nekaj slikami in skladbo ustvarite izredno privlačne predstavitve, ki so videti bolj kot uvodne špice za profesionalno producirane oddaje kot pa dejansko nekaj, kar ste naredili v nekaj minutah.


In zares ne potrebujete več kot nekaj minut. Najprej ustvarite račun in nato začnete z ustvarjanjem novega video posnetka. Naložite nekaj slik in nato še skladbo, za katero želite, da spremlja video. Vpišete še nekaj postranskih podatkov in počakate nekaj minut. In kakšen je končni rezultat? Sledeč:



Toda najbolje pri vsem skupaj je, da lahko ustvarjeni video izredno hitro spremenite s klikom na gumb "Remix!" in dodate nove slike, spremenite glasbo in dodate besedilo. Video lahko tako spreminjate prav tako preprosto kot ga ustvarite.



Video lahko naložite na YouTube, sicer pa dobite tudi kodo Javascript za vključevanje v spletne strani.

Mimogrede - v videu piše, da je izvajalec Abrdzab, kar je interna fora. Pravo ime izvajalca je Amr Diab. In kljub temu, da so slike iz Jemna, je pevec Egipčan.

Brezplačna uporaba ima nekaj omejitev. Video ne more biti daljši od 30 sekund, kar nekoliko omeji ustvarjalne zmožnosti. Prav tako ga ne morete prenesti na svoj računalnik. Vse te možnosti in še nekaj dodatnih se vam odprejo, če plačate 3 dolarje za en video polne dolžine ali pa 30 dolarjev za celoletno naročnino, s katero lahko ustvarjate neomejeno število filmov. Na voljo je še poslovni paket, ki pa je nekoliko dražji in stane 99 dolarjev in vključuje komercialno licencirano glasbo in še nekaj drugih malenkosti, med katerimi je tudi možnost prenosov filmov v kakovosti DVD. Je pa to zadnje možno kupiti kot enkratno možnost za 5 USD.


Uporabniki iPhoneov in Ipod Touchov pa se lahko veselite še enega sladkorčka. Aplikacija je na voljo tudi za te naprave in z njo preprosto ustvarjate tovrstne video posnetke s fotografijami na svoji napravi. Krasna stvar za frajarjenje.