četrtek, avgust 03, 2006

Kaj lahko preberete na redditu

V ponedeljek smo predstavili slovensko različico reddita, družbenega združevalca novic. Prvi vtisi so kar pozitivni, glede na registracije uporabnikov ter bloge, ki so o njem napisali kakšno novico. Tu bi se rad zahvalil vsem, ki so se pridružili redditu in na njem predlagali zgodbe. Izpostavil bi še tri bloge, ki so v zadnjih dneh pisali o redditu.

Pravzaprav sem kar presenečen nad zgodbami, ki so se na redditu pojavile v teh dneh. Poglejmo na kratko, kaj so bile najbolj priljubljene zgodbe do danes:

Hezbolah ni na seznamu terorističnih organizacij
Kazen za zgoraj brez
Kakšen je internet videti v resnici
Slovenski kupec je za P&G drugorazreden
Prepoved spletnih mest za socialno mreženje
Operna hiša poziva h kajenju marihuane
Električni avto
Dopisovanje med slovenskim blogerjem in tiskovno predstavnico SDS

Zgodbe tako segajo od zanimivih blogovskih zapisov do dnevnih novic in zapisov na forumih.

Toda reddit niso le najpomembnejše novice, temveč tudi novice, ki še prihajajo. Na seznamu lahko v tem trenutku preberemo kako novinarji nategujejo našo državo, odprto pismo profesorja ministru za odprt dostop do informacij, video nesreč v hrvaškem tunelu ali pa izjave kandidatov za župana Ljubljane o včerajšnjem rušenju Metelkove. Tukaj povezav ne bom dal, temveč vas raje pozivam, da se odpravite na to stran in novice preberete sami. Če vam je kakšna všeč, se registrirajte in glasujte zanjo. Tako jo boste pokazali drugim uporabnikom.

Seveda pa poziv ostaja: če vam je reddit všeč, postanite član, predlagajte zgodbe in glasujte za njih. Seveda pa ne bo nič škodilo, če o njem kaj napišete tudi na svojem blogu, če ga imate.

Povezani zapisi:

Dobili smo reddit v slovenščini

Navodila za uporabo reddita
Reddit na Bloggerju
Par trikov pri uporabi reddita

Ni komentarjev: