nedelja, maj 20, 2007

Prenova Googlove osnovne strani

Če Google veliko uporabljate, potem vam je spletna stran najbolj priljubljenega iskalnika na svetu poznana. Preprosto vnosno polje, povezave s katerimi lahko iščete po spletu, slikah, novicah in nekaj drugih povezav. To je to.

Toda tudi Google ne more ostati stalno isti. Te dni so uvedli zanimivo prenovo, ki ne spreminja načina uporabe, vsekakor pa vnaša nekaj nujno potrebne svežine.

Najprej si poglejmo, kakšna je videti stara stran:

googlesi.jpg


Sedaj pa še, kakšna je videti nova stran:

googlecom.jpg

Prenova skoraj ni opazna. Povezave na različne iskalnike so se premaknile na področje levo zgoraj. Poleg tega sedaj niso več ravno enake, saj gre za rahlo AJAX vmesnik. Prve povezave namreč delujejo kot običajno, zadnja (more) pa odpre še druge iskalne možnosti. Tako lahko neposredno s prvega zaslona iščete po naslednjih storitvah: novice, slike, video, zemljevidi, Gmailu, blogih, knjigah, koledarjih, dokumentih, Google Groups, slikah, znanstvenih publikacijah in finančnih informacijah ter patentih.

S tem so zelo učinkovito na enem mestu združili iskalnike, ki so bili prej razmetani po ducatih straneh. Poleg tega jim je potrebno čestitati, da so to dosegli s tako minimalnim posegom v stran, da je skoraj neverjetno. Google.si, kamor se mi zdi, da nas zadnje čase privzeto preusmerja, novega vmesnika še nima.

1 komentar:

Opel pravi ...

sam ni celoten google prenovljen, vsaj slovenski ne.