sreda, december 20, 2006

Nova različica Bloggerja ni več v beti

Za uporabnike Bloggerja bo zanimiva novica, da Blogger ni več v preizkusni fazi. Sicer še niso migrirali vseh uporabnikov, pravijo pa, da naj bi se to zgodilo v naslednjih nekaj tednih.

In kaj je v novi različici novega:
  • Nov način prilagajanja predloge
  • Vpis z Googlovim računom (tistim, ki ga običajno uprabljamo za Gmail)
  • Možnost ustvarjanja zasebnih blogov, ki jih lahko berejo le izbrani uporabniki
  • Več možnosti za vire RSS (poseben vir za komentarje)
  • Prenovljena nadzorna plošča za hiter dostop do najbolj uporabljanih možnosti
  • Ni vam več potrebno ponovno objavljati vsakič, ko napišete nov zapis
Na preizkusno različico sem preskočil pred nekaj tedni in moram reči, da so prvi vtisi dokaj pozitivni. Spremembe so dovolj majhne, da nimaš občutka, da ničesar ne znaš, kar je pogosoto pri novih različicah programske opreme ali spletnih storitev. To, da ni potrebno objavljati celega bloga ob vsakem novem zapisu je odlična novost in izredno dobrodošla. Nič več strmenja v "Publishing your blog ... 54 %).

Stvar, ki je še nisem uporabil je nov način oblikovanja predloge. Možnost sem si ogledal in je videti zanimiva, vendar se nekako še nisem bil pripravljen spustiti v urejanje predloge, ki sem jo s trudom oblikoval v zadnje pol leta. No, niti ne tako s trudom, ampak vseeno nimam posebne želje, da bi popravljal nekaj, kar ni pokvarjeno.

3 komentarji:

-SCRIPTOR- pravi ...

Sam sem pred kratkim prenovil svoj blog in moram reči, da tudi sam nisem imel namena ukvarjati se z novimi možnostmi urejanja layouta pa sem se na koncu le odločil za to in mi ni žal. Zadeva je mnogo bolj user friedndly, mnogo hitreje in lažje se lahko dodajajo stvari (ni ti treba več brskat po gorah kode in iskat kje se nahaja kakšna zadeva) poleg tega pa lahko vanjo enostavno vključiš svoje lastne HTML/javascript stvaritve.

Matej pravi ...

No ja, kar se mene tiče, mi lahko verjameš, da nočeš it brskat po predlogi. Je precej bolj kompleksna in ima kup svojih fint, ki jih moraš pogruntat, da ugotoviš, kako naj bo tvoja stran tudi po novem sistemu videti kot obstoječa na "stari" predlogi. Bah.

nergis pravi ...

türk-porno