petek, november 25, 2005

Kako pripraviti turško kavo

So dnevi, ko imaš pet ali pa petnajst minut preveč časa. Če sediš pred računalnikom, boš vedno, ampak res skoraj brez izjeme naletel na kakšno stvar, ki je zanimiva, istočasno pa precej bedasta. Rezultat današnjih petnajstih minut je tale blog.

Gre za blog, posvečen kavi in na prvi strani sem naletel na krasen tutorial kako skuhati turško kavo. Navodila so zelo podrobna s slikami in vsem potrebnim. Ker sem sam tudi velik oboževalec kave, komaj čakam, da pridem domov in še sam preizkusim pripraviti kavo po točno takem receptu.

Moj recept je sicer precej podoben, vendar kave ne dodam v hladno vodo, temveč v vrelo. Poleg tega pa kave ne sladkam med kuhanjem ampak šele kasneje. Bomo videli, čigava je boljša.

2 komentarja:

jaka pravi ...

Turška kava je kak. V sluzbi sem po enem mesecu obupal nad njo, tako da zdaj pijem, sram me je povedat, nescafe.

Sem bolj za espresso. Bo treba sefici za novo leto kupiti ta velko kafetjero za osem folka hihihi.

Drugače pa turška kava v turčiji - to je šele katastrofa. Proti vsem pričakovanjem je turčija precejšnje sranje za ljubitelje kave. Razen nekih fensi kapučinov za 600 sit v eni fensi kafeteriji na Istiklal Caddesi v Istánbulu.

Link bo pa treba sprobat.

Matija pravi ...

Jaz pijem kakršnokoli kavo. V službi espresso, doma pa turško ali pa nescafe, če zmanjka prave kave.

To, kar se tiče Turčije, pa je sveta resnica. Tam sem pil samo nescafe in ja, noro noro drago kavo na Istiklalu.

Grozno slabo kavo pa imajo tudi na Tajskem. Hvala bogu, da so tam Starbucksi zelo razširjeni.